Молекуларна биологија
Микробиологија
Ин - витро
Прехранбена индустрија
Биохемија
За нас

Елта 90 Молекуларна Медицина е трговска компанија фокусирана на набавка на уреди и потрошен материјал за биолошки и медицински лаборатории во Македонија.

Нашата главна задача, желба и задоволство е да им обезбедиме услуги на нашите клиенти – луѓето во лабораториите – да го поминуваат своето време во лабораторијата поефикасно, полесно, а можеби понекогаш и посреќно.

ELTA'90

ЕЛТА90 е меѓународна компанија со повеќе од 20 годишно искуство работа на пазарите во Бугарија, Романија, Србија, Грузија, Грција, Босна и Херцеговина, Молдавија, а од 2015 година и во Македонија.

Елта90 како компанија е една од водечките на балканскиот полуостров во однос на продажбата на апарати и лабораториска опрема, реагенси, дијагностички сетови, потрошен лабораториски материјал, ин-витро дијагностички средства, имунолошки и микробиолошки испитувања.

Партнери
Произведува лабораториски системи за прочистување на вода, кои се засноваат на технологии за обратна осмоза и јонска размена, докажан квалитет и безбедност со долгорочно работење во различни лаборатории во Латвија и во странство. Прочистувачи за вода, воздух, филтри. 
Посетете ги
Воведување на сеопфатен асортиман на потрошен материјал, инструменти за ракување со течности и лабораториска опрема. Комбинација на флексибилност, иновација и автоматизација на производство на високо ниво обезбедува лабораториски производи кои ги исполнуваат потребите на клиенти секаде во светот и усогласување со квалитетот што го посакуваат.
Посетете ги
Искуство на пазарот за лабораториска дијагностика со посебен осврт на полето на хематологија, микробиологија, серологија и автоимунитет. DNA/RNA PCR екстракции.
Посетете ги
Компанија за медицинска дијагностика која развива и произведува ин-витро дијагностички тестови за откривање на патогени врз основа на ДНК, како што се вируси, бактерии или паразити. Real-time PCR, екстракциски китови за нуклеински киселини и детекеција.
Посетете ги
Дизајнира, произведува и продава најсовремена медицинска лабораториска опрема за асистирана репродуктивна индустрија ширум светот. Лабораториски инструменти дизајнирани со строга контрола на квалитет и карактеристики ориентирани кон клиентите, обезбедувајќи им на професионалците во лабораторијата за IVF најбезбедна и најстабилна средина за развој на ембрионот.
Посетете ги
“ е јапонскиот Канџи што значи „светлина“. Развој, производство и маркетинг на рефрактометри врз основа на нивното длабинско проучување на оптиката.
Посетете ги
Фокус на молекуларните технологии кои овозможуваат во медицината брза идентификација на специфични инфекции и да донесат навремени одлуки за клиничко оправување. Молекуларна технологија која ја открива болеста во нивниот извор со навремена контрола во преносот на човечкото здравје.
Посетете ги
Модифицирани и специјализирани олигонуклеотиди, за безброј различни апликации за секвенционирање, NGS, PCR, PCR во реално време, SNP детекција, генотипизација, генетска експресија и детекција на мутации. Производи за секојдневна употреба.
Посетете ги
Водечки производители на молекуларни дијагностички решенија специјализирани на преносливи болести. Производи кои се движат од комплети за PCR во реално време, системи за екстракција на нуклеинска киселина, брзи тестови и лабораториски уреди за автоматизација.
Посетете ги
Развиваат модерни возбудливи лични производи за подготовка на примероци од областа на геномика, протеомика. Инструменти за мешање на примероци, центрифугирање, одгледување клетки, кутии за работа со ДНК, уреди за биосигурност, термостатска контрола, спектрофотометрија и флуорометрија.
Посетете ги
Научни инструменти со високи перформанси во аналитичките и дијагностички решенија им овозможуваат на научниците да ја истражуваат науката за живиот свет и материјалите на молекуларно, клеточно и микроскопско ниво.
Посетете ги
Фокусот е на криогена опрема и решенија за складирање, дистрибуција и крајна употреба на течни гасови, вклучувајќи воздушни гасови, јаглерод диоксид (CO2), течен природен гас (LNG), водород и други.
Посетете ги
Cleaver Scientific се добавувачи на опрема за електрофореза со седиште во Обединетото Кралство, кои обезбедуваат врвна и технички подобрена опрема за електрофореза со високи спецификации и ниска цена за светскиот пазар. Тие вклучуваат единици за електрофореза на ДНК, единици за електрофореза на протеини, електроблотери, заштита од радијација и опрема за документација со гел.
Посетете ги
Oбезбедува околу 200 различни типови на AmpliSensR PCR комплети за клиничка дијагностика и тестирање на човечкиот геном развиени и произведени од CRIE (Централен истражувачки институт за епидемиологија, Москва). Комплетите се дизајнирани според лабораториските капацитети за PCR и PCR real-time откривање.
Посетете ги
Епредиа со широката палета на продукти го трансформира и ќе продолжи да го трансформира пазарот на анатомска патологија. Од скромните почетоци во 1937 година, секој продукт имал влијание од  генерации на вработени кои се обврзани за подобрување на животот овозможувајќи им на патолозите прецизна дијагностика на видот на рак.
Посетете ги
Компанијата користи виртуелно потполно автоматски БИОЧИП фрагментација и производство на машини кои се користат низ цел свет. Широк спектар на технологии, кои ја стимулираат и промовираат фундаменталиот развиток во медицинската лабораториска дијагностика.
Посетете ги
Светски снабдувач на биолошки и стерео микроскопи со седиште во Арнем, Холандија. Опрема за камери, софтвер, осветлувачки додатоци за подобра анализа на примероци.
Посетете ги
Независен производител на ин-витро дијагностика и медиуми за клеточна култура кои се користат во технологиите за асистирана репродуктивност и дијагноза на машка неплодност.
Посетете ги
Специјализирана во дијагностика на молекуларна трансплантација, GenDx развива и нуди сеопфатна линија на реагенси за генетско секвенционирање
Посетете ги
Продукти за хематолошка анализа, хемилуминисценција, брзи тестови за COVID, екстракциски китови за нуклеински киселини и детекција.
Посетете ги
Водечки, иновативен, меѓународен производител на широк спектар на висококвалитетни уреди и апарати за IVF на глобалниот пазар за IVF. Развивањето производи со врвен квалитет и обезбедување одлична услуга. Различни видови на игли за безбедна работа во IVF лаборатории.
Посетете ги
Геномија корисна за сите, лесен пристап за разбирање на животната наука. Фокус на развивање на инструменти за: генетско секвенционирање, ин-витро, microarray скенери.
Посетете ги
Производство за микробиолошки лаборатории. Удобна, безбедна и сигурна микробиолошка контрола за индустријата. Уреди за ин-витро дијагностика во областа на здравјето за луѓето и животните.
Посетете ги
Организација која обезбедува компјутерски услуги и поддршка за мали и средни претпријатија од 1996 година. Синтетизирајќи ги потребите на секторот за IVF, создаден е IVFID Witness System за организирана евиденција на клиентите.
Посетете ги
Високотехнолошка компанија која е посветена на истражување и развој, производство и продажба на молекуларни дијагностички реагенси преку искористување на ресурсите на Универзитетот Жеџијанг. Мултиплекс флуоресцентна квантитативна PCR, екстракција на нуклеинска киселина и технологии за детекција на антиген/антитела.
Посетете ги
Различни решенија за безжично следење кои ќе ви помогнат да ги заштитите вашите производи при складирање и транспорт. Развиен сопствен софтвер за следење на физичките карактериски на воздухот во различни простории, танкови.
Посетете ги
Производите на Kylt® имаат протоколи засновани на PCR, лесни за употреба, со фокус на високиот квалитет, имено доверливоста и најдобрата осетливост во класата. Без разлика дали работите со бактериски или вирусни патогени, живина, свињи или преживари, заразени животни или готова храна, производите на Kylt® ќе ви ја олеснат работата во лабораторијата.
Посетете ги
Лоциран во центарот на Германија – развива, произведува и дистрибуира широк асортиман на производи за употреба во лаборатории за асистирана репродукција и наука за човечкиот живот. ISO13485
Посетете ги
POCT апарат и флуоросцентни имуноесеи за брза, високосензитивна и квантитативна ин витро дијагностика преку биомеркери за: Diabetes Mellitus, инфламација, кардиоваскуларни болест, хормони, бубрежни заболувања, тумори и тн.
Посетете ги
Посветени на истражување и развој на производство на високо квалитетни продукти за микробиологија. Производите на Liofilchem се користат во над 130 земји низ светот во клинички и индустриски лаборатории.
Посетете ги
Maccura има воспоставено пет платформи за развој на производи и технологија кои опфаќаат клиничка биохемија, хемилуминисцентна имуноанализа, брза дијагноза, тромбоза, хемостаза и молекуларна дијагноза.
Посетете ги
Палетата MVE на криогени замрзнувачи и алуминиумски девари се дизајнирани за крајна доверливост и максимизирање на времето на задржување на ултра ниски температури од витално значење за зачувување на критичните човечки и животински ткива и вакцини.
Посетете ги
Признат светски лидер во откривањето и производството на ензими за апликација во молекуларна биологија. DNA/RNA PCR амплификација, протеинска експресија и нуклеински екстракции.
Посетете ги
Nikon е светски познат бренд, цврсто етаблиран како лидер на пазарот во оптичка инструментација и единствената компанија за микроскопи што произведува сопствено стакло, обезбедувајќи го најдобриот квалитет во текот на производството. Широкото портфолио на микроскопски системи на Nikon вклучува производи за образовниот, клиничкиот, науката за материјали и пазарот за истражување, како и за биотехнолошка/фармацевтската индустрија.
Посетете ги
Компанија која што е лидер во производство и развој на специфични дијагностички китови за имунолошки состојби, васкуларни состојби, заболувања на коски и зглобови. Производство на клинички протеини за електрофореза и реагенси за детекција на дејабетес, онколочки болести.
Посетете ги
„BI“ делот од нашиот нов бренд PHCbi не е само скратена форма на зборот „биомедицински“, туку ја претставува и нивната сила и филозофија како кратенка од „биомедицински иновации“. Инвестирани во подобрување на функцијата на инкубатори, замрзнувачи, фрижидери со DUAL COOLING SYSTEM.
Посетете ги
Повеќе од 40 години - често во блиска соработка со нивнтите клиенти - развиваат професионални решенија за рутинска лабораториска работа, истражување, наука и индустрија. Сè што може да ја олесни работата, да ја зголеми точноста, да ја подобри безбедноста на процесот и воопшто да ја зголеми ефикасноста во лабораторијата е во нивни опсег.
Посетете ги
Иновативна опрема за стерилизација, во лаборатории, болници, универзитети, индустријата или во прехранбениот сектор, нивните проекти се проширени низ целиот свет, станувајќи еден од главните производители на Европскиот континент.
Посетете ги
Водечки снабдувач на најсовремени технологии за екстракција на нуклеинска киселина, нудејќи скалабилни решенија за дијагностика, форензика и истражување.
Посетете ги
Метод Cryotec кој се користи ширум светот. Најсовремената технологија на REPROLIFE го максимизира потенцијалот на ооцитите и ембрионите на секој пациент. Warming solutions, plates, vitrification solutions.
Посетете ги
Специјализирана за обезбедување технички услуги и научноистражувачки производи за истражување на наука за животот и здравјето. Целосно автоматска опрема за производство на потрошен материјал што исклучително ја зголемува продуктивноста на лабораториските потрошни материјали.
Посетете ги
Обезбедува најбезбедни производи во областа на асистирана репродуктивна технологија (АРТ), Ин витро дијагностика, лаборатории итн. Медицински инструменти, производи и опрема главно се испорачуваат за да им помогнат на лабораториите да ги зголемат стапките на успех на процедурите за IVF, дијагностика и истражување. Филтри, дезинфекциски средства, прочистувачи на воздух, HD камери за микроскопи.
Посетете ги
Фокус на забрзување на развојот на генетските тестови од следната генерација преку обезбедување на револуционерно и флексибилно дигитално PCR (dPCR) решение: системот naica®. Врвни микрофлуидни иновации. PCR китови за детекција на различни преносливи болести.
Посетете ги
Биохемиски анализатори, Хематолошки анализатори, Уриноанализатори и друга апаратура за стандардни биохемиски анализи. (гликоза, електролити, протеини)
Посетете ги
Германска компанија со седиште во Берлин. Фокусот е на развивање, производство и дистрибуција на антитела и системи за детекција, како и реагенси за ин-ситу хибридизација за дијагностика и истражување.
Посетете ги
Специјализирана за имунодијагностичка технологија за заедницата на животни науки. Главните производи опфаќаат рекомбинантни протеини, пептиди, FCM антитела, антитела, ELISA комплети, CLIA комплети, анализа на метаболизмот, комплети за безбедност на храна, хроматографски медиуми, производи за клеточна култура.
Посетете ги

Елта90 Молекуларна Медицина


Адреса:
ул. Коста Шахов бр. 12, Скопје

Телефон:
+3892 5117 017

Е - адреса:
office@elta90mm.mk

Веб - сајт:
elta90mm.mk