memmertMemmert е германски производител кој 65 години произведува Печки, Инкубатори, Водени бањи кои наоѓаат примена во Фармацевтската ,Прехрамбената, Индустриската, и Медицинската област.

Преку нивниот слоган 5 good reasons for Memmert, (intuitive operation, stainless steel, safety, service, communication)тие преставуваат иновативни технологии за поедноставно ракување и употреба, и подобрување на квалитетот и дизајнот.

Портфолиото на компанијата се состои од Heating/Drying ovens, Incubators, Climate Chambers, и Waterbaths